
Burdur Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi (MAKÜ) eşgüdümünde, Kırklareli Üniversitesi ve Hacettepe Üniversitesi ortaklığında kurulması teklif edilen “Hayvancılık Sektöründe Dijital Teknolojiler Ortak Uygulama ve Araştırma Merkezi” ile bunun yanında Kırklareli Üniversitesi koordinatörlüğünde, Burdur Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi ve Tekirdağ Namık Kemal Üniversitesi ortaklığında kurulması teklif edilen “Gıda Arzı Güvenliği ve Dijitalleşme Ortak Uygulama ve Araştırma Merkezi” de Yükseköğretim Kurulu Başkanlığı tarafından uygun bulundu.
MAKÜ Bölgesel Kalkınma Odaklı Hayvancılık Projesi kapsamında yaptığı çalışmalarla Burdur’a ve bölgeye önemli katkılar koymakla birlikte, Burdurlu çiftçilere alanında uzman akademisyenler tarafından verilen eğitimlerle hayvancılık sektörüne yeni bir yaklaşım getirdi. Çağın gelişen teknolojileri ile projeleri birleştirme çabası içinde olan MAKÜ, Hayvancılık Sektöründe Dijital Teknolojiler Ortak Uygulama ve Araştırma Merkezi ile bir adım daha öteye gidecek.
Ayrıca MAKÜ, “Gıda Arzı Güvenliği ve Dijitalleşme Ortak Uygulama ve Araştırma Merkezi” ile hayvancılık sektöründe elde ettiği deneyim ve birikimleri diğer üniversiteler ile paylaşarak Bölgesel Kalkınma misyonunu daha ileri noktalara taşıyacak.

MAKÜ bu karar ile Yükseköğretim Kurulu Başkanlığının “Hayvancılık Sektöründe Dijital Teknolojiler Ortak Uygulama ve Araştırma Merkezi” kapsamında hayvancılık alanında yaptığı çalışmaları gelişen teknoloji ile birleştirerek merkez üzerinden de yürütecek.
Konu hakkında konuşan Rektör Prof. Dr. Adem Korkmaz, “artık AR-GE çalışmalarımız alanında güçlü üniversitelerle devam edecek. Hedefimiz sadece bölgenin değil, ülkemiz hayvancılık sektörünün sorunlarına da çözüm üretmek. Yerli ve milli dijital teknolojilerle ilerleyeceğiz. Bölge ve ülke hayvancılığına hayırlı olsun” dedi.

- CKD Antalya’dan, Anneler Günü etkinliğinde İranlı ve Filistinli kadınlara selam gönderildi

- Selenga/DENEME-Emekli yazıları12
- “Söz ustası” Hüseyin Haydar

- Dünya gençliği 19 Mayıs’ta İstanbul’da toplanacak

- “Kişi Başına Düşen Tarım Arazisi 22 Yılda Yüzde 32 Azaldı!”

- Ekonomik buhran ortasında coşkulu 1 Mayıs kutlaması

- Dünya sosyalistleri Moskova’da buluştu

- VERTİGOYU TETİKLEYEN 10 HATA!


