Bucak’ta referandumla marka cadde yaratma projesi

Bucak Belediyesi, Cumhuriyet Caddesi’nde Jandarma Kavşağından başlayan, Cumhuriyet Meydanına varan alan için Kent Meydanı ve Çevresi, Yayalaştırma ve Kentsel Tasarım Projesi hazırladı. 28 Aralık’ta halkoylamasına sunuyor.

Burdur’da İstasyon Caddesi, Antalya’da Murat Paşa Camisinden sonraki eski Şarampol Caddesinde olduğu gibi Bucak ilçemizde, Cumhuriyet Caddesi Jandarma Kavşağından itibaren Cumhuriyet Meydanına kadar olan kesiminde trafiğe kapatılarak tamamen yayalara tahsis edilecek. Hazırlanan Kent Meydanı ve Çevresi, Yayalaştırma ve Kentsel Tasarım Projesi adı verilen avan proje hakkında yazılı bir açıklama yapan Bucak Kaymakamı ve Belediye Başkan Vekili Yalçın Sezgin, projenin Belediye İmar ve Şehircilik Müdürlüğü’nce ileriye dönük olarak hazırlandığını, amacının Bucak halkının ekonomik, toplumsal ve kültürel ihtiyaçlarını karşılamak, kent kimliğini ön plana çıkarmak, farklı toplum kesimleri ve farklı yaş gruplarının yararlanabileceği, kolayca herkesin ulaşabileceği yaşam alanları oluşturmak olduğunu ifade etti.

Projede temel amaçlarının, herkesin yararlanabileceği betonlaşmadan uzak yeşil alanlar, yaklaşık 7 bine yaklaşan üniversite gençliğinin sosyal hayatını renklendirecek ve kolaylaştıracak yaşam alanları, yayalar için trafik eziyetinden uzak rahat dolaşım alanları, ekonomik ve sosyal hayatın canlanmasına hizmet edecek yaya yolları oluşturmak, sosyal iletişim ve bütünleşmenin sağlanması, ticari yapılarda kullanılan mevcut tabela ve sundurmalardan dolayı ortaya çıkan görüntü kirliliğini engellemek olduğunu vurgulayan Sezgin, “proje kapsamında tek tip görüntü, kentsel estetik ile görünümün daha iyi bir görsel güzellik kazandırılarak resmi bayramlar ve diğer sosyal etkinliklerde kullanılabilecek geniş alanların oluşturulması”nın düşünüldüğünü belirtti.

Kaymakam ve Belediye Başkan vekili Sezgin şunları ekledi:

“Ayrıca bu proje ile ilk defa ve örnek teşkil edecek şekilde ilçemizde referandum ile halkımızın görüşüne başvurulacak. Proje referandum sonucu nitelikli çoğunluğun oranı ve idarenin takdirinde olup, duruma göre proje hazırlama çalışmalarında ikinci aşamaya geçilecektir.  Ayrıca proje ile mevcut inşaat alanlarında artış olmadan aynen korunması diğer sosyal alanların yer altına alınmasıyla yapılaşma yoğunluğundan kaçınılacaktır. İlçemiz gelişmekte ve büyümekte olan bir yer olmakla birlikte köhneleşen binalardan yenilenmesi, şehrin silueti ve mimari estetik açısından yeni bir Bucak kimliği kazanması için projenin önemi büyüktür. Bu büyük projeyi halkımızın görüşlerine sunuyoruz. İlçe Seçim Kurulu’nun 10.12.2018 tarih ve E.347987 sayılı olumlu görüşleri ile Cami Mahallesi, Kredi Yurtlar Kurumunda 1 sandık, Konak Mahallesi Recai Tosyalı Düğün Salonunda 1 sandık ve Belediyemiz hizmet binasında 1 sandık olmak üzere 3 sandıkta 28 Aralık 2018 Cuma günü saat 09.00 ile 16.30 arasında referandum yapıyoruz. Halkımızı referanduma katılmaya davet ediyorum.”

Bu haberler de ilginizi çekebilir
31 Mart AKP için bir kumar mı? Yozlaşan meslek etiği
Perinçek’ten Cumhurbaşkanına sert çıkış Yerel seçimler, kent ve engelliler
Ekonomik Ergenekonu da çökerteceğiz Haziran’a saldırı
HDP İLE İŞBİRLİĞİ AK PARTİ’YE EN ETKİLİ SEÇİM DESTEĞİDİR Tarihi yenilgi ya da büyük zafer
ABD’nin Suriye’den çekilişi karşısında kaygılananlar Isparta’da Kubilay anması
Bu Haberi Paylaş

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.