Halkın sağlığı üzerinden siyaset yapacağınıza, su sorununu çözün!

Yıllardır Bucak halkına asbestli borulardan zehir içiren Bucak belediyelerinin hayati ihmallerinin en sonunda duvara toslayarak halkı hastanelik etmesi kimilerini paniğe sürükledi; can havliyle olayın müsebbibi değillermiş gibi pişkin pişkin olayı özetleyen açıklamalar yapmalarına sebep oldu. Bu kapsamda doğru soruları sıralayarak müsebbipleri can evinde vuran açıklamayı da Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İlçe Başkanı Aziz Yıldız yaptı. Başkan Yıldız, “soruyorum; yapacaktık, edecektik deniyor; 2009’dan bu güne Ak Parti Belediyeciliği yok muydu? Dönemin Belediye Başkanları iktidar partisinden değil miydi?” diye ateş püskürdü.

Bucak kamuoyunda yıllardır tartışılıyordu.

Son olarak bir basın yayın organında bir köşe yazarı “20 yıldır süre gelen asbestli boruların değişimi”nin başkan adaylarının seçim vaatleri arasında yer aldığını belirtiyordu.

2014-2017 yarası dönemde Belediye Başkanlığı yapan Süleyman Mutlu’nun sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada ‘yapacaktık’ ifadesi yer almaktadır.

Ama 10 yıldır süregelen AK Parti belediyeleri boyunca içme suyu isale hattındaki boruların kanserojen madde olan asbestli olduğu biliniyor ve tartışılıyorken, sadece lafı güzaf üretildi.

Bu süre zarfında Bucak halkı, “gönül belediyeciliği” gibi, “hizmet belediyeciliği” gibi, “hizmet ve yatırım için iktidar partili belediyecilik” gibi süslü laflarla avutulduğunu, “şu veya bu sıfatlı başkan değil, becerikli başkan” gerekli olduğunu da kavradı.

Başkan Yıldız, Bucak’ta yaşanan salgın olayından rahatsızlanan hemşerilerine acil şifalar temennisini göndererek başladığı açıklamalarında şu soruları sıraladı:

2009’dan bu güne Ak Parti Belediyeciliği yok muydu?

Dönemin Belediye Başkanları iktidar partisinden değil miydi?

Belediye Başkan Vekilliği ile o dönemde Belediye Meclis üyeliği yapan ve şu anda Milletvekili olan Yasin Uğur Devlet Su İşleri mastır planını niye takip etmedi?

Bu projeler ile ilgili neden ödenek çıkarmadı?

Atanan kayyum Belediye Başkanı, İçişleri Bakanlığınca hükümet tarafından atanmadı mı?

İlçede bu sorunun meydana gelmesi ile salgın üzerinden siyaset yapmak yerine ilçemizin daha detaylı su problemi ile şebeke hattı ve depo yenilenmesiyle iktidar nimetlerinden yararlanılmış olunmuyor muydu?

Belediyenin sosyal medya hesaplarından görüldüğü üzere ana sorun içme suyunun yetersiz olduğu ve çalışmaların bu yönde yapıldığı açıktır. Partimizin Değerli Burdur Belediye Başkanı Ali Orkun Ercengiz partizanlık yapmadan Cumhurbaşkanı Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ı Burdur ziyaretinde karşılayarak, makamında misafir edip, içme suyu ile ilgili talebini bildirdiğinde bu talebi Cumhurbaşkanı tarafından karşılık bulmadı mı?

Burada bu sorun parti meselesi değil ilçemizin sağlıklı suya ve mastır planına kavuşması değil mi? İlçemiz 2009- 2017 yılları arasında iktidar partisinin Ak Belediyecilik anlayışıyla yönetilmiyor muydu?

AŞAĞIDAKİ HABERLER DE İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
EYT’liler toplandı Vatan Partisi İstanbul BBB Adayı İlker Yücel
EYT’liler Burdur’da toplanıyor Başkan Ercengiz “Hodri meydan” dedi
EYT’lilerin hak kaybı giderilmelidir Salda Gölü Millet Bahçesine tepkiler yankı buldu
Dikta zihniyetin hukuk karşısındaki hali perişanı Göreve geldikten 6 ay sonra çatısı çökmüş bir garaj
Bu Haberi Paylaş

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.