Devasa yüzen GES üretime başladı

Dünyanın En Büyük Yüzen Güneş Enerjisi Santrali (GES’i) Üretime Başladı

70 yılda açlığı yenen, kendini hızla fakirliğin üstesinden gelme mücadelesine veren, Yeni Dünya Düzeninin (YDD’nin) lider ülkesi, dünya birinciliğinde ABD ile yarışan ve atbaşı giden Çin, kamu ekonomisinin önderliğinin verdiği dinamizmle her alanda olduğu gibi yenilenebilir enerji konusunda da mucizeler yaratıyor. Eskiden kömür madenciliği yapılan, bu sebeple doğası ve toprağı büyük oranda bozulan ve tahrip olan bir bölgede kurulan dünyanın en büyük yüzen Güneş Enerjisi Santrali GES’i) elektrik üretmeye başladı.

Karbon bileşikleriyle dünyanın damını deldik.

Ozon tabakasındaki yırtık, iklimin değişimine ve kuraklığa sebep oluyor.

Dünya iklimi radikal değişiklikler sürecini yaşıyor.

Uzun süredir bilim insanları iklim değişikliği ve kuraklık etkisiyle buzulların büyük oranda eridiğini belirtiyor.

BM’nin önderlik ettiği uluslararası iklim toplantılarında karbon bileşiklerinden uzak durulması ve yenilenebilir enerjiye geçiş önerilmektedir.

Bu kapsamda Çin’de yenilenebilir enerji çalışmaları dev boyutlara ulaştı.

70 yılda açlığı yenen, kendini hızla fakirliğin üstesinden gelme mücadelesine veren, Yeni Dünya Düzeninin (YDD’nin) önder ülkesi, dünya birinciliğinde ABD ile yarışan ve atbaşı giden Çin, kamu ekonomisinin önderliğinin ve en hakiki mürşidin bilim olduğunun benimsenmesinin verdiği dinamizmle her alanda olduğu gibi yenilenebilir enerji konusunda da mucizeler yaratıyor. Eskiden kömür madenciliği yapılan, bu sebeple doğası ve toprağı büyük oranda bozulan ve tahrip olan bir bölgede kurulan dünyanın en büyük yüzen güneş enerjisi santrali elektrik üretmeye başladı.

Yeşilodak internet sitesinin Çin kaynaklı futurizm.com’a dayandırdığı haberinde, dünyanın en büyük yüzen güneş enerjisi santralinin enerji üretimine başladığı belirtiliyor.

PV invertör sistemlerinin tedarikçisi Sungrow tarafından inşa edilen 40MW yüzen santral Sungrow Yüzen Güneş Enerjisi Santrali, Çin’in yenilenebilir enerjilere geçişine ve kömür madenlerinden dolayı tahrip olmuş çevreden en iyi şekilde yararlanmasına yardımcı oluyor. GES, bölgede kömür madenciliği yapıldığından dolayı mineralize olmuş ve çoğunlukla işe yaramayacak olan 4 ile 10 metre arasında değişen derinliğe sahip suda yüzüyor ve Çin şebekesi Huainan’a başarıyla bağlanmış durumda.

Çin, karbon emisyonları ve iklim değişikliği ve küresel ısınma konusunda dünyada başta gelen suçlulardan biriydi. Şimdi ise yenilenebilir enerji konusunda eline su dökecek ülke yok!

[3d-flip-book mode="thumbnail-lightbox" urlparam="fb3d-page" 
id="12654" title="false" lightbox="dark"]
Bu Haberi Paylaş

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.