
Burdur’un tarihi birikimi açısından çok özel bir eser olan, 1914 yılında Burdur’un yaşadığı büyük depremde bile yıkılmadan ayakta kalan, ancak zamana yenilen, yenilene kadar da el atılamayan ecdat yadigârı vakıf eserlerinden, 5 asır öncesinin mimari özelliklerini taşıyan Burdur Karasenir Mahallesindeki Hocabali Hamamına adeta bir yaşam soluğu üfleyerek yeniden ayağa kaldıran Antalya Vakıflar Müdürlüğü, restorasyonun 2020 yılının ilk altı ayı içinde bitecek demişti. Sona doğru gelindiği gözlemleniyor.
Restorasyon başladığı sıralarda yaptığımız haberde de belirttiğimiz gibi, Vakıflar gerek elde olmayan nedenler olsun gerekse ihmalkârlıktan olsun eser zamanın yokedici tahribatının girdabına iyice girdikten ve tamamen yokolma durumuna geldikten sonra iyileştirilmeye başlandı. Ancak gelinen noktada iyileştirme çalışmaları sonlanmak üzere. İlimiz, en önemli tarihi eserlerinden birine daha kavuşmak üzere
2 yıl önce restorasyon başladığı sıralarda AA’na demeç veren Antalya Vaıflar Bölge Müdürü Hüseyin Coşar, “üzerinde aydınlatmalı kubbeleri var. Soyunmalık, soğukluk ve sıcaklık bölümlerinden oluşmaktadır. Tıraşlık ve halvet odaları var. Bunun yanında hamamın en büyük özelliği ciddi yıkıcı depremlere rağmen ayakta kalmış olması. Biz de tamamen özgününe uygun şekilde restorasyonunu yapıp bu yapıyı halkımızın hizmetine açacağız. Bazı statik problemlerine önlemler alarak bu tarihi hamamımızı daha uzun yıllar yaşatmaya çalışacağız. Restorasyonun 700 günlük süresi var, 2020’nin sonlarına doğru bitmesi gerekiyor ancak biz 2020’nin ilk altı ayında bitirmeyi hedefliyoruz. Yaklaşık 2 milyon liralık bir harcama öngörülüyor” demişti.
- Genel Sağlık İş’ten top atışı gibi söylemler
- Genel eylemin ayakla sesleri: “Taleplerimiz yerine getirilene kadar devam edeceğiz”
- BURDUR’u Tıp Fakültesi kuruluş sevinci ve heyecanı sardı
- TÜRK-İŞ süresiz oturma eylemine gidiyor
- Kifayetsiz muhteris yöneticinin ülkesine ve halkına verdiği zarar
- Jandarma yangına yönelik devriye atıyor
- Erdoğan’dan çiftçiye yeni kredi paketi müjdesi
- Cuma’da ders gibi hutbe: “Kamu hakkı dokunulmazdır”
- Yazarımız, Sagalassos’ta tarihi dokudaki tahribatı altı maddede gösterdi