
Burdur Sanayici ve İş Adamları Derneği (BUSİAD’ın) bir özel otelde düzenlediği iftar programında BUSİAD üyesi iş insanlarına CHP, İYİ Parti ve Saadet Partisi’nden oluşan Millet İttifakı milletvekili adayları program, siyaset ve ilkelerini, Burdur için vaatlerini anlattılar; soruları cevaplandırdılar.
Seçimlerde geri sayım başladı. Bayramdan sonra iyice kızışacağa benzeyen, CHP binasında AKP Milletvekili Bayram Özçelik’in “ben FETÖ’cü eli sıkmam” dediği için CHP’li gencin boğazına sarılması ve ardından özür dilemesi gibi tatsız olayların da cereyan ettiği seçim çalışmaları bütün hızıyla sürüyor. Bu kapsamda dün özel bir otelde Burdur Sanayici ve İş Adamları Derneği (BUSİAD’ın) düzenlediği ve ilk ayağına Cumhur İttifakı’nın yoğun seçim çalışmaları gerekçesiyle katılmadığı iftar yemeğinde, Millet İttifakı milletvekili adayları program, siyaset ve ilkeleriyle Burdur için vaatlerini anlattılar. BUSİAD’lı iş insanlarının sorularını cevapladılar.
BUSİAD Yönetim Kurulu üyesi, Belediye Meclis üyesi ve Mali Müşavir Burhan Cahit Karakurt’un koordinasyonundaki programa Burdur Belediye Başkanı Ali Orkun Ercengiz, CHP İl Başkanı İzzet Akbulut, Saadet Partisi Merkez İlçe Başkanı Abdullah Acar, CHP Milletvekili ve 1. sıra milletvekili adayı Dr. Mehmet Göker, 3. sıra adayı Osman Gök, İyi Parti 1. sıra milletvekili adayı Osman Kurt, 2. sıra milletvekili adayı Hüseyin Erdem, 3. sıra milletvekili adayı Hatice Funda Bülbül, Saadet Partisi 1. sıra milletvekili adayı Fatih Tunç ve BUSİAD’lı iş insanları katıldı.
BUSİAD’ın hazırladığı 5 soru zemininde milletvekili adayları ardardına 20’şer dakikalık süreleri zarfında düşüncelerini ve partilerinin programı çerçevesinde siyasetlerini açıkladılar.
BUSİAD’ın 5 sorusu şöyle:
1- Burdur 1990’lı ve 2000 -2010 arasındaki dönemde ülkemizin eğitim konusunda en popüler illerinden biri olmasına rağmen günümüzde gittikçe ivme kaybetmektedir. İlimizdeki eğitim konusunda yapacağınız projeleriniz nelerdir?
2- Burdur, batı illeri içinde halen dışarıya en çok göç veren il konumunda. Bununla beraber hayvancılık ve süt sektörlerinde avantajlarını yitiriyor; şeker endüstrisini kaybetmemek için çırpınıyor; mermer sektöründe ise inişler-çıkışlar yaşıyor. İlimizin ekonomik gelişimini bu sektörlerin ışığında nasıl görüyor ve neler yapmayı planlıyorsunuz?
3- Ekolojik olarak Burdur son 30 yıldır sıkıntılar yaşıyor. Özellikle Burdur Gölü’nün kuruması, Salda Gölü’ndeki kaynakların yetersizliği, mermer sektörünün verdiği tahribat gelecekte çevre sorunlarımızın büyüyeceğinin işareti. Çevre sorunlarımızla ilgili Ankara’ya ne gibi projelerle gitmeyi düşünüyorsunuz?
4- 12 bin yıllık tarihe sahip olan ilimizin özellikle alternatif turizm kanalları ile ilgili bir çok avantajı olmasına rağmen bu avantajlarımızdan yeterince yararlanamıyoruz. Turizm konusundaki bakış açınız ve yapılması gerekenler nelerdir?
5- ilimizde birçok sivil toplum örgütlenmesi bulunduğu halde bu örgütlerin milletvekillerimizle koordineli bir çalışma yapmadığı dikkatlerden kaçmıyor. Sizin toplumsal örgütlenmelere bakış açınız ve hangi konularda nasıl çalışmalarda bulunacağınızı öğrenebilirmişiz?
Ayrıca iş insanlarından sadece bir kişi, Ersin Taşlıoğlu’dan soru geldi. Taşlıoğlu’nun sorusu şöyle:
Sağlık konusunda nitelikli eleman ve doktor ihtiyacımız giderek büyüyor; bu durumu nasıl aşmayı düşünüyorsunuz?